math lessons

Вие ще помислите: “За какво реално ми е важна математиката”. Тя ни спомага да разгадаваме всекидневни проблеми.
Помислете колко пъти на ден се сблъсквате със задачи?

Събуждате се, виждате стения часовник и върху самия него – цифри. Преглъщайки от питието си рано сутрин, решавате да пуснете вашата любима тв програма, вземате дистанционното и отново цифри. Хапвате и искате да се обадите на приятеля, с когото имате среща днес. Грабвате гсм-а, който е пълен с математика – телефонни номера, чипове и платки (Но ако я нямаше математиката, дали ще има гсм-и?). Поглеждате пак часовника на стената – имате малко време. Решавате да отидете на пазар. Правите списък на нещата, които ще вземете и пресмятате, точно колко финанси ще трябва да имате.

Ще карате днес кола или пък ще използвате метрото, ще работите на таблет, ще играете на електронни игри и т.н. През деня ще Ви се налага многократно да пресмятате и вземате решение за разнообразни математически задачи без дори реално да го осмисляте, защото математика е навсякъде и във всичко. Тя е като кислорода. Светът ни не може да съществува без числа. Основно благодарение на нея се подобряват всички технологии и науки. Благодарение на нея има мобилни телефони, коли, лаптопи и всякъкви машинки, които ни забавляват или помагат.

Това е мили дечица и възрастни, не харесвате или харесвате – без математика не е възможно. Обичайте математика – задачи обвързани с движение, пари, време, геометрия, работа, дати и много други задачи ни готвят за трудностите в живота. Може и да не я харесвате, не я зарязвайте изцяло.

Може някой да зададе въпрос “може ли да я науча тази математика при положение, че всичко е много трудно?”.

Ами практикувайте. Факт е, че за да сте добри в даден спорт е хубаво да тренирате, същото е и в математиката. С треинровки се създават пътечки в мозъка (невронни връзки), използващ умът ни. Пресмятайки различен тип задача вие правите пътечка, която утъпквате с всяко едно подобно решение и всеки друг път ще вие е по-лесно.