pizza

Ако човек се замисли за разкошна пица 1-то нещо, което изскача в мислите му, нормално е „нездравословна”. Пицата обаче може спокойно да бъде изключително здравословна, в зависимост от това как се прави и нейните съставки.

Рецепта за здравословна пица е значително проста и се привежда до подбора на коректните елементи. Малко преди да започнете да се притеснявате за гарнитурата, ще трябва да помислите за тестото. Ще намерите най-различни типове тесто, но такова без глутен би гарантирало, че всеки би могъл да се зарадва на Труда ви. За съжаление голям брой от тестото за пица с липса на глутен притежават един неприятен проблем – на вкус са отвратителни. Тестото за пицата с липса на глутен стандартно е много тестливо или пък много хрупкаво и ронливо. Откриването на крехкият баланс между 2-те много често е наистина доста сложно. Хубавата рецепта е точно тази, включваща различни видове брашно – брашно тапиока, сорго брашно или от кафяв ориз. Допълнителни елементи например зехтин, оризов оцет, кафява захар и морска сол ще създадат вкус към тестото и ще намалят изсъхването прекалено много.

Щом като приключите с тестото можете спокойно да се захванете с гарнитура – тънка или дебела, кръгла или квадратна. Хубавата рецепта е тази, която не изсушава гарнитурата твърде много. Печете докато тестото се набухне, тогава вадите и добавяте останалите елементи. Соса за пица е също много важен. Можете спокойно да откриете органични сосчета за вашата пица през интернет и в различни специализирани в сферата магазини. Имате възможността да си го приготвите самостоятелно, като купите хубави домати, добавите билки и чесън и пасирате breitling πλαστά ρολόγια. Вие определяте гъстотата на соса и какви точно подправки ще се ползват, например точно това би могло да ви даде по-пикантен или по-сладникав вкус. Ползата от ръчно изготвен сос е точно това, че не се получават завишени стойности на натрий или захар, съдържащи се в бурканните версии.

Що се отнася до сиренето – козе сирене или моцарела са класика. Можете да използвате малко или много. Има варианти, които използват мляко с ниска масленост, като така се избягва допълнително количество на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренцето е хубаво да обхваща повече от пицата, гарантирайки Ви чудния вкус, който искате. Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, като се започне от броколи и се стигне до краставички. Използването на няколко най-различни всеки път би ви помогнало да намерите на кои точно от тях да се наслаждавате повечко.

Върнете всичко това обратно във фурната, докато сиренцето се размекне и се получи невероятна, полезна пица, създавайки от нулата.

Ако всичко това ви се струва сложно, можете спокойно да се доверите напълно на Мелниците и техните невероятни пици с опция за доставяне до вашия дом!

Открийте още: https://www.knight.bg