Екскурзия до Гърция е едно незабравимо приключение, което дълго ще остане в спомените ви. Искате ли да знаете как да направите пътешествието си максимално завладяващо и интересно? Кои места е желателно да бъдат посетени и какво е добре да се посети? Сега ще ви разкажем малко за местата, които бихте предпочели да видите.

Най-големият порт – кавала на Егейско море, в северната част на Гърция. Кавала е най-посещаваното място за разхождане на почиващите поради уникалната си красота, най-вече във вечерните часове. А, по която и уличка да поемете, тя ще ви отнесе при подножието на планината Символос, на който върха, на която е известната забележителност на Кавала – старовизантийската крепост. В момента се предлагат редица екскурзии до Кавала , главно с автобус. Цената е приблизително сто Евро, като за тази цена всяка фирма дава най-разнообразен набор от услуги и екстри.

Делфи – гръцки град намиращ се в югозападната половина на Южната ни съседка. Известността на Делфи се дължи на храма с оракула на бог Аполон. Града е разположен в подножието на планината Парнас, които спрямо легендите е обитавал Аполон. Обикновено се организират екскурзии които включват няколко града, в това число и именно Делфи. Ако сред тези дестинации няма острови, екскурзиите могат да бъдат правени с автобус. Сумата за подобно пътуване през няколко града е приблизително сто – сто и петдесет Евро.

Катерини е едно от най-предпочитаните местенца за отдих и екскурзии за туристи от целият свят. Най-голямата забележителност в Катерини е Олимп. Освен нея в градчето има и няколко особено интересни паметници на миналото. Тези които желаят лесно могат да си изберат по-подходящ за тях тур (най-често с автобус) за около 80-100 Евро.

Акрополът сигурно е най-известното местенце в Гърция. Той се възвисява над Атина и мълчаливо напомня на всеки, който го посети за античната цивилизация. В близост до монумента се намира и храм на богинята Атина. Според легендите, Атина е била лишена от крилата си, за да може завинаги да си остане на тази земя. Ако мислите да си направите пътуване в Гърция, горещо препоръчваме да отидете до Акропола, понеже това място е незабравимо и уникално.

Автобусни екскурзии протичат редовно през туристическия сезон, а цените са към сто – сто и петдесет EUR като това зависи от фирмата и условията.