Хубавите неща в света е нужно да са достъпни. От време на време все пак колкото и да искаме да отидем на море в Гърция, се налага да се се спрем поради високите разходи. Освен цената на почивката в южната ни съседка, бива да се замислим и за всякакви различни други съпътстващи разходи, които са в европейската валута.екскурзия в сърбия

Какво бихте казали за разходка на море в Гърция в Септември? Пакетните цени са паднали с до 50%, а вие бихте могли максимално да се насладите на хубавото време, небесносиньото море. Остров Родос е един от най-хубавите острови в Егейско море. Родос е един най-важните средновековни градове на Европа и тук бихте могли откриете много монументи. Той ще ви върне обратно към Древността и ще сте в една вълнуваща история.

Ако искате да се запознаете с красотите на о. Родос от първо лице, ви препоръчваме да пожелаете оферта за пътуване от вашия туроператор. Едно от най-значителните занимания на о. Родос е, разбира се, излежаването на плажа. Сърфа е едно най-добрите преживявания през летния сезон, а бистрите води на Родос са притегателно място за тези гости, които обичат гмурканията.

Уиндсърфът също е доста разпространен на повечето плажове, но при положение, че търсите по-необезпокоявано местенце, ви препоръчваме някои спокойни и дивни плажове на Родос.

Ако все пак решите, че усещането за виталност е именно това, от което имате нужда, поръчайте си сутрин кафе, грабнете списание в ръка и се заслушайте в песните на морските вълни.

Бихте могли да се разходите из района или пък да опитате от популярното скално изкачване.

Родос е невероятен остров в гърция, където между другото бихте могли да дойдете отново и отново и никога няма да ви омръзне. На острова ще откриете море, планини, разнообразен животински и растителен свят. Ако имате желание обаче планините и морето са ви в повечко, просто се полюбувайте на мелниците на острова и ще изпитате околната магия.

Може би едни от най-огромните забележителности на острова, са католическите църкви Santa Maria Della Vitoria и Agios Gragiskos. Съществуват и много различни известни църкви, уникални исторически факти, статуи и картини, които ще направят така, че да разширят културния ви мироглед.

Доста популярни художници са прихванали есенцията на Родос и творбите им са изложени в музеите на острова.

Едно от другите неща, препоръчително да не пропускате, са 7те минерални извора, които са своебразен оазис с богат воден ресурс. Близо до тях има гора, където бихте могли да се насладите на обстановката и спокойствието.

В лявата част на острова има невероятнo място наречено ‘пеперудите’, тъй като тук в Август има десетки хиляди пеперуди и кътчето е особено подходящо за релакс.